x QUALITY OF LIFE (felce and perry, 1995)

DISNEYLAND PARIS

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: doordat je met deze belevenis voldoening krijgt uit alle bezienswaardigheden en attracties in het park. Dit draagt dan ook bij aan de tevredenheid van de mensen die disneyland bezoeken.

-Sociale wellbeing: speelt een rol. Disneyland heeft invloed op je relaties, zowel met je vrienden, familie of gezin. Je kunt de belevenis delen met mensen om je heen.

-Ontwikkeling en activiteiten: het bezoeken van disneyland  iets is wat je kan doen in je vrije tijd, dus leisure. Ook het bezoeken van attractieparken kan vallen onder hobbies van mensen.

LIVE WITH FLOW

Heeft invloed op:

-Fysieke wellbeing: doordat je bezig bent met je gezondheid door middel van fitness en beweging.

-Emotionele wellbeing: doordat de beweging je eigenwaarde een stukje beter kan maken. Zodra je je goed voelt in je vel, zal je eigenwaarde omhoog gaan. Je kunt er ook voldoening uithalen en dit zal dan ook je stemming verbeteren. Het bewegen en aandacht geven aan je eigen lichaam kan zorgen tot tevredenheid. Zodra je ontwikkelingen ziet in je lichaam door middel van sporten geeft dit een gevoel van tevredenheid en voldoening.

-Sociale wellbeing: doordat je met deze ervaring relaties kan opbouwen doordat je nieuwe mensen ontmoet of je kan aan de andere kant de ervaring delen met vrienden of familie.

PRAYERS THAT WILL INCREASE YOUR HAPPINEZ!

Heeft invloed op:

-Fysieke wellbeing: doordat het je gezondheid kan verbeteren doordat je je focussed op jezelf en je ademhaling.

-Emotionele wellbeing: doordat deze aandacht voor jezelf je stemming kan verbeteren, dit geeft je voldoening en waardoor je weer meer eigenwaarde krijgt.

-Ontwikkeling en activiteiten: doordat deze ontspanning een invulling van vrije tijd is. Mensen besteden aandacht aan hen zelf in hun vrije tijd. Het is privé en puur voor jezelf.

-Sociale wellbeing: doordat je deze belevenis kunt delen met je relaties als vrienden en familie.

SOFT OR AL DENTE?

Heeft invloed op:

-Emotional wellbeing: doordat het eten bij een plek die je fijn vind en waar je je op je gemak voelt je voldoening en tevredenheid kan geven. Dit komt ten goede van je stemming.

-Ontwikkeling en activiteiten: doordat uiteten gaan iets is dat je doet in je vrije tijd.

-Sociale wellbeing: doordat je dit deelt met relaties, zoals je familie, vrienden  of je gezin. Als je gezamenlijk uit eten gaat.

-Materiële wellbeing: door dat je te maken hebt met food.

WELCOME TO THE FUTURE

Heeft invloed op:

-Fysieke wellbeing: doordat je mobiel bent en in de weer bent op het festival. Door jezelf te verplaatsen van bijvoorbeeld de en dj naar de andere of andere activiteiten op het festival ben je fysiek bezig.

-Emotionele wellbeing: doordat je stemming, tevredenheid en voldoening hier uit kunt halen.

-Ontwikkeling en activiteiten: doordat het iets is voor in je vrije tijd en tegelijkertijd een hobby kan zijn.

-Sociale wellbeing: doordat je naar het festival met vrienden kan gaan. Het delen van deze ervaring met vrienden draagt bij aan de sociale wellbeing.

felce-and-perry-model

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s