X QUALITY OF LIFE (FELCE AND PERRY, 1995)

Honest BY

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: Het kopen van kleding die een eerlijke weg heeft afgegaan kan bijdragen tot een gevoel van tevredenheid en voldoening. De transparantie van het merk kan mensen vertrouwen geven omdat ze op deze manier de hele weg kunnen volgen.

-Materiële wellbeing: Kleding is bezit van mensen. Het kopen van kleding kan dus bijdrage aan je materiële welzijn.

-Sociale wellbeing: Doordat honest by bezig is met een eerlijke weg van kleding en daardoor dus ook eerlijk is voor degene die de kleding maken is dit een vorm van sociale betrokkenheid. Doordat mensen de kleding van dit label kopen steunen ze als het ware ook meteen de activiteiten die zich in het label plaatsvinden.

McDonald’s.. an open book?

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: Het openstellen van bedrijven kan vertrouwen geven aan de klanten. Het feit dat klanten bij McDonald’s vragen kunnen stellen kan ze een tevreden gevoel geven.

-Materiële wellbeing: Bij McDonald’s staat eten centraal en dit kan dus bijdragen aan je materiële welzijn.

-Sociale wellbeing: Vaak eten mensen in gezelschap, met familie of vrienden. Door deze campagne waar de keten zich openstelt voor vragen kan dit gedeeld worden onder relaties van klanten.

Share a meal with strangers

Heeft invloed op:

-Materiële wellbeing: Bij deze diverse signalen waar het samen eten met vreemden centraal staat draagt voeding bij tot het welzijn van de mensen.

-Emotionele wellbeing: Het eten met mensen die wel of niet kent kan bijdragen tot tevredenheid. Het delen van ervaringen en voeding  kan aan men voldoening geven en vertrouwen opwekken. Het onder andere mensen zijn kan je eigenwaarde verbeteren.

-Sociale wellbeing: Doordat je op deze manier in contact komt met mensen kun je nieuwe relaties opbouwen die misschien wel uitgroeien tot vriendschappen. Ook kun je in bepaalde gevallen in contacten komen met hele gezinnen en families.

Ontwikkeling en activiteiten: In een aantal signalen zagen we dat mensen samen konden eten of eten konden delen als ze aan het reizen zijn. Reizen is iets wat je in je vrije tijd doet als hobby. Maar ook eten kan een hobby zijn van mensen.

Starbucks with a tough of yourself.

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: Het kunnen delen van je mening en ideeën kan bij mensen tot voldoening en tevredenheid leiden. De wetenschap dat het bedrijf, jou mening als klant belangrijk vind geeft een goed eigenwaarde. Zodra jou idee word gekozen kan dit leiden tot status en respect.

-Ontwikkeling en activiteiten: Doordat je zeggenschap krijg binnen een bedrijf en ze er wellicht iets mee gaan doen geeft dit een stukje controle naar de klant toe. 

-Sociale wellbeing: Vaak gaan mensen naar de Starbucks met relaties zoals vrienden en familie. Het bedenken van mogelijke nieuwe producten en of concepten kan ook samen met je vrienden ontstaan. Tegelijkertijd krijgen de klanten hier een gevoel van sociale betrokkenheid doordat ze inspraak kunnen krijgen binnen het bedrijf.

The H&MBALMAINATION

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: Doordat een groot en bekend modelabel onderdeel word van een normale en gangbare winkel kan dit leiden tot voldoening. Modelabels worden bereikbaar, wat eerst eigenlijk onbereikbaar leek. Dit kan het eigenwaarde verbeteren en tevredenheid bieden. Het vervolgens bezitten van de kleding van een bepaalde ontwerpen kan respect en status afdwingen.

-Sociale wellbeing: Samen met vrienden en andere relaties kun je je mening en ervaringen over de samenwerking van de 2 mode merken delen. 

Materiële  wellbeing: Kleding is een vorm van bezit. Het hebben van bepaalde kleding kan voldoening geven.

felce-and-perry-model

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s