x QUALITY OF LIFE (FELCE AND PERRY, 1995)

It’s The Inside that Counts.

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: doordat het voor transgenders moeilijk kan zijn om tevreden te zijn met jezelf. Als je in het verkeerde lichaam word geboren kan dat een grote breuk zijn op je eigenwaarde en stemming. Zodra je uiteindelijk helemaal tevreden bent met jezelf en tegelijkertijd dus ook met je lichaam zal dit voldoening geven en zal je eigenwaarde hebben. Ook kun je misschien voor anderen die het zelfde doormaken of twijfelen belangrijk zijn en hierdoor respect bereiken.

-Sociale wellbeing: speelt een rol. Je kunt voor andere een grote steun en voorbeeld zijn als diegene ook aan het ervaren zijn wat jij zelf ook hebt ervaren als transgender. Je hebt dus een sociale betrokkenheid doordat je misschien met jou verhaal en ervaring anderen kunt informeren en ondersteunen.

-Fysieke wellbeing: 

O, o Mochino

Heeft invloed op:

-Materiele wellbeing: Zodra je kleding koopt valt het onder je bezit. Dan is het van jou.

-Emotionele wellbeing: Het kopen van kleren van een bepaalde designer of van een bepaald merk kan voor veel mensen voldoening en tevredenheid geven. Het kopen van een jurkje van Mochino bijvoorbeeld kan voor sommige mensen meteen bijdragen aan een vrolijkere stemming. Ook kan het dragen van een bepaald merk zorgen voor een status en kan het respect afdwingen bij anderen.

-Sociale wellbeing: Het kan zijn dat je je in bepaalde sociale groepen bevind door middel van de dingen die je gemeen hebt met elkaar. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat je vrienden net als jij gek zijn van een bepaalde designer en die interesse delen.

Perfect is changeable

Heeft invloed op:

-Fysieke wellbeing: Het is altijd belangrijk om gezond bezig te zijn en eventueel te sporten. We zien dat door de jaren heen het perfecte lichaam veranderd. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk om in dat perfecte plaatje te passen en proberen daarbij te horen door middel van beweging en goede voeding.

-Emotionele wellbeing: Jezelf goed voelen in je lichaam is belangrijk voor je stemming en eigenwaarde. Zodra je tot de categorie het perfecte lichaam behoort, kan je hiermee voor andere mensen status en respect afdwingen.

The Beautiful Truth

Heeft invloed op:

-Emotional wellbeing: Het is belangrijk dat je kan zijn wie je bent. Dat je jezelf niet mooier moet maken voor andere maar dat je het accepteert hoe je er uit ziet. Dit is een belangrijk onderdeel van je eigenwaarde en vertrouwen in jezelf. 

-Ontwikkeling en activiteiten: In deze blogpost zien we model Lara Stone. Normaal gesproken zien we alleen de perfect slanke en strakke vrouwen in de bladen staan. Maar Lara Stone laat hier zien dat ze niet meteen weer helemaal strak is naar haar zwangerschap. Ze laat hier haar werk als model zien maar dan met de echte en oprechte beelden. De beelden van een ”normale vrouw”.

-Sociale wellbeing: Doordat ze hier laat zien dat ze niet meteen weer helemaal in haar oude ‘Doutzen Kroes’ lichaam is verkeerd, kan ze een grote steun zijn voor andere vrouwen. Ze laat hier de waarheid en echtheid zien van het lichaam van de vrouw. Andere vrouwen kunnen zich hierdoor met haar vergelijken.

Fysieke wellbeing: Lara Stone laat door middel van haar foto’s een gezonde vrouw zien.

Women Seen As Objects

Heeft invloed op:

-Emotionele wellbeing: Doordat vrouwen niet altijd gezien worden als mensen maar soms ook als voorwerpen kan dit zorgen voor ontevredenheid en een laag eigenwaarde. Ook is dit voor vrouwen respectloos.

-Sociale wellbeing: doordat de designer Giampaolo Sgura bijvoorbeeld een fotoshoot hierop heeft gebaseerd zorgt dit voor sociale betrokkenheid. Mensen kunnen hier zo bewust van worden en hierdoor kan een tegen reactie onstaan. Ook voor de relatie van vrouwen onder elkaar zorgt dit voor een verbinding.

felce-and-perry-model

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s